Simulator

Racingsimulator, på riktigttopp_2

Tänk dig känslan av att få kliva i en racerbils skålade säte och spänna fast fempunktsbältet tills det sitter tight. Föreställ dig vibrationerna och det råa ljudet från en extrem racemotor när den startar upp. Lägg till känslan av G-krafterna och rörelseenergin när du accelererar ut på banan för att utmana. Jakten på snabbaste varvet kan starta.

Alla dessa känslor blir på riktigt när vi startar våra race-simulatorer från Cruden, samma typ som bland annat används i flertalet Formel 1-stall. Mycket av F1-teamens bilutveckling sker i simulatorer och tack vare att banorna är laserscannade finns varenda centimeter av asfaltens karaktär och ojämnheter med. F1-förare spenderar många timmar i simulatorer för att lära sig banorna och för att ställa in bilana.

När du spänt fast dig och känner dig redo aktiverar vi alla sensorer och hydraulik. Vidvinkelskärmen som även gör det möjligt att se åt sidorna och in i kurvor tänds upp. ”landgången” fälls bort och du åker upp ca en meter i luften för att hamna i utgångsläget för körningen. Simulatorn jobbar sedan åt alla håll för att återskapa en äkta känsla av att köra en riktig racerbil. Alla reglage, pedaler, ratt och säten är riktiga raceprylar och när bältena dras åt vid inbromsning lurar vi hjärnan hela vägen och nu kör vi racerbil på riktigt.

Ratt1

 

Bilar i Simulatorn

Alla våra simulatorbilar är resultat av riktiga racerbilar som utvecklats och således använts i tester och för träning på elitnivå. Du kan välja mellan följande bilar.

-Formel 1
-GP2 -GP3
-Formel 3
-Formula Renault 2.0
-Porsche 997 GT3 Cup
-Ferrari 430 Challange
-Lamborgini Gallardo SL IP 570

Banor i simulatorerna
Varje bana i simulatorn är laserscannad från verkligheten. Detta innebär att allt som finns i verkligheten i form av ojämnheter, höjdskillnader och avstånd är identiskt i simulatorn. Vi kan erbjuda körning på många av de klassiska banorna runt om i världen. Vad sägs om att få känna toppfarten på Hangar Straight eller kompressionen när bilen bottnar ur i mytomspunna Eau Rouge på  Belgiska SPA-Francorchamps.

Falkenbergs Motorbana, Mantorp Park, Scandinavian Raceway (Anderstorp), SPA-Francorchamps, Silverstone, Autodromo Most Catalunya, Hockenheim, Hungaroring, Imola, Kinnekulle, Kyalami Layout 2010, Magny Cours, Monaco, Monza, Motorland Aragon, Nurburgring GP, Nurburgring Nordschleife, Oschersleben, Östersund, Ricardo Tormo Valencia, Ring Knutstorp, Spielbergring, Sturup, Tierp Arena, Yas Island Circuit, Zandvoort Grand Prix

Exempel på upplägg

Nedan är ett exempel på upplägg vi kan göra för att skapa ett tävlingsmoment, Alla kör träning/tidskval, möts sedan i dueller och tillslut har vi två finalister som möts i en final. Lämpligt antal personer i nedan nämnda exempel skulle jag vilja säga är 6 personer. detta tar ca en timma och kostar 4000 kr plus moms.

 

 

 

Upplägg